Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh basil leaves
- 120 g sun-dried tomatoes, drained, plus 1 Tbsp their oil
- 300 g water, lukewarm
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 pinch sugar
- 225 g strong wholemeal bread flour
- 225 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp red pesto
- olive oil, for greasing
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 564 kJ / 134 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato Focaccia
3 Std.
Cheddar Soda Bread Rolls
50 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min
Milk Bread
2u. 20min
Pitta Bread
2h
Five-seed bread
1h 50min
Sandwich Bread
3 Std.
Rustic Bread
2h
Garibaldi Biscuits
40 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2 Std. 30 Min
German Bread
4h 15min
Peshwari Naans
2h