Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g milk
- 15 g barley malt extract
- 30 g fresh yeast, crumbled
- 15 g black treacle,
- 50 g unsalted butter, melted
- 400 g buttermilk,
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 10 g bicarbonate of soda,
- 40 g garlic cloves, chopped
- 30 g olive oil,
- 1 red onion, finely sliced
- 20 g sunflower seeds,
- coarse sea salt, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 12080 kJ / 2875 kcal
- Białko
- 83 g
- Węglowodany
- 408 g
- Tłuszcz
- 95 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 godz.
Rustic Bread
2 godz.
Raspberry Balsamic Glaze
73h
Tangerine and Chocolate Log (French)
8h 55min
Spring Vegetable Soup with Herb Cubes
40min
Individual Vanilla Cakes with Raspberry Jam Topping
1 godz.
Almond Ice Cream (No Added Sugar)
10 Std. 45 Min
Vegetable and Almond Soup
45 min
Soda Bread with Feta
30 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min