Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g almonds
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 220 g light brown sugar
- 1 orange, thin peelings of skin and 50 g juice
- 220 g spelt flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 ½ tsp ground ginger
- 2 large eggs
- 200 g milk
- 300 g rhubarb, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1621 kJ / 388 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Cocoa Cake
24 Std.
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 Std.
Courgette and Carrot Loaf
45 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Plum and Almond Traybake
1h 5 min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45 Min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Root Vegetable Oaty Squares
1 Std. 10 Min
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Rhubarb Crumble
55min
Applesauce Cake
1h 15 min
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50 Min