Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g almonds
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 220 g light brown sugar
- 1 orange, thin peelings of skin and 50 g juice
- 220 g spelt flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 ½ tsp ground ginger
- 2 large eggs
- 200 g milk
- 300 g rhubarb, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1621 kJ / 388 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30 min
Rhubarb Vanilla Flan
50min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45 min
Apple cake
1h
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Crumble
55 min
Orange Biscuits
1h
Courgette and Dried Fruit Scones
30 min
Steamed Apple and Ginger Cake
1 Std. 10 Min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 Min