Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale von ½ Zitrone dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 25 g Pinienkerne
- 20 Basilikumblätter, frisch
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Bedecken
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 839 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Basilikumpesto
10 Min
Tomaten-Pesto
10 Min
Petersil-Walnuss-Pesto
35 Min
Olivenpesto
15 Min
Kürbiskern-Pesto
10 Min
Pesto mit Rucola und Chili
5 Min
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 Min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1h
Pesto mit Basilikum
5 Min
Rucolapesto
10 Min
Pesto mit Walnuss und Ricotta
10 Min
Rotes-Pesto-Dressing zu Nudelsalat
10 Min