Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 30 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Wasser
- 1 TL Salz
- 200 g rote Zwiebeln
- 150 g blaue Trauben
- 150 g Ziegenweichkäse (z.B. Ziegencamembert)
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 2 EL frische Rosmarinnadeln
- 3 schwarze Pfefferkörner
- 2 Pimentkörner
- 250 g Crème fraîche
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 TL Honig
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 396 mg
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola
1 Std. 10 Min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30 Min
Pizza Rosso mit cremigem Käserand
17h 15min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 Min
Quiche mit Apfel und Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Bunte Paradeiser-Quiche
1 Std. 30 Min
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1 Std. 15 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 Min
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1 Std. 40 Min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 Min