Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben

Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben

4.7 157 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 Portionen

Składniki

  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    230 g
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    1 TL
  • rote Zwiebeln
    200 g
  • blaue Trauben
    150 g
  • Ziegenweichkäse (z.B. Ziegencamembert)
    150 g
  • Walnüsse, halbiert
    40 g
  • frische Rosmarinnadeln
    2 EL
  • schwarze Pfefferkörner
    3
  • Pimentkörner
    2
  • Crème fraîche
    250 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Honig
    4 TL
  • Fleur de Sel zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 305 kcal / 1276 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 396 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...