Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 6 - 8 Artischockenherzen aus dem Glas, abgetropft, geviertelt (ca. 150 g)
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, halbiert
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 15 g Zitronensaft
- 30 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 387 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Olivenpesto
15 Min
Marinierte Möhren
50min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10min
Auberginenpüree
30min
Parmesancreme
5 dk
Auberginencreme "Orient"
2 Std.
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2 Std.
Auberginen-Dip
50min
Ligurischer Nudelsalat
35min
Oliven in Tomatensauce
30min
Oliven-Paté
5 dk
Bruschetta mit Olivencreme
5 dk