Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Südtiroler Schüttelbrot, in Stücken
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- 10 Stängel Kerbel, abgezupft
- 40 g Rucola und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 50 g Tiroler Schinkenspeck, in Streifen (1 cm)
- 20 g Butter, weich
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborioreis)
- 50 g Weißwein
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2136 kJ / 510 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 Min
Risotto mit Basilikum
40min
Tomatenrisotto
50min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Risotto
30min
Tomaten-Risotto
35 Min
Frankfurter Kräuter-Risotto
50min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45min
Risotto mit Varianten
40min
Steinpilz-Risotto
40min
Kräuter-Risotto mit Räucherforelle
35 Min
Rucola-Risotto
35 Min