Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
TM6 TM5

Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce

4.4 (82 oceny)

Składniki

  • 40 g Schalotten, halbiert
  • 20 g Butterschmalz
  • 125 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
  • 400 g Lammfond
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
  • 1 Zweig Thymian, abgezupft
  • 30 g Portwein
  • 20 g Ahornsirup
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 500 g Prinzessbohnen, TK, aufgetaut
  • 600 g Lammrückenfilet
  • 20 g Kräuter-Pesto
  • 2 EL Pflanzenöl
  • 20 g Saucenbinder, dunkel

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2451 kJ / 585 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy