Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Schalotten, halbiert
- 20 g Butterschmalz
- 125 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 400 g Lammfond
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 30 g Portwein
- 20 g Ahornsirup
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 500 g Prinzessbohnen, TK, aufgetaut
- 600 g Lammrückenfilet
- 20 g Kräuter-Pesto
- 2 EL Pflanzenöl
- 20 g Saucenbinder, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2451 kJ / 585 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50 menit
Rotwein-Ente mit Feigen
50 menit
Lammhüften mit Speckbohnen
1j 30 menit
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Coq au vin
2j
Saltimbocca mit Ofengemüse
2j 10 menit
Lammfilets mit Lavendel
13 godz.
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1j
Lammkeule alla Romana
2h 15 min
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1j
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1j
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1j 20 menit