Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 40 g Butter, in Stücken
- 350 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 250 g Milch
- 20 g Zitronensaft
- 1 Lorbeerblatt
- 2 Prisen Piment, gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 700 g frische Miesmuscheln, gesäubert
- 200 g Sahne
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 2 TL Zitronenschale, fein gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2753 kJ / 658 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1322 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1 Std. 20 Min
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 Min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 Min
Trüffelsuppe mit Kabeljau und Cashewbröseln
55min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 Min
Coq au vin
2 Std.
Terrine Provençale
2 Std.
Bouillabaisse
1 Std.
Schwarze Spaghetti mit Parmesan-Sauce und Garnelen
45 Min
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Ochsenbäckchen
5 Std.
Muscheln in Weißweinsud
35 Min