Urządzenia i Akcesoria
Chowder
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Möhre in Stücken1
-
Kartoffeln mehligkochend, in Stücken400 g
-
Schinkenspeck, gewürfelt100 g
-
Butter in Stücken40 g
-
Wasser350 g
-
Weißwein trocken100 g
-
Milch250 g
-
Zitronensaft20 g
-
Lorbeerblatt1
-
Piment, gemahlen2 Prisen
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
frische Miesmuscheln, gesäubert700 g
-
Sahne200 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen1 Bund
-
Zitronenschale fein gerieben2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1322 mg
Białko
30 g
Kalorie
2753 kJ /
658 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 h
Bouillabaisse
1 h
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 h 20 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 min
Graupenrisotto mit Seeteufel
45 min
Cremige Garnelen-Suppe
45 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 h 20 min
Mediterranes Graupenrisotto mit Sous-vide-Lachs
50 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Tintenfischringe aglio e olio
1 h 20 min