Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Parmesan, in Stücken
- 3 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Salbei, abgezupft
- 80 g Butter
- 20 g Olivenöl
- 350 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Weißwein
- 500 g Kalbsleber, am Stück, ohne Haut
- 600 g Milch
- 1 Lorbeerblatt, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 40 g Mehl
- 3 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2404 kJ / 573 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Coq au vin
2j
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 Min
Ossobuco
1j 20 menit
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Muscheln mit Sahnesauce
30 min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10 min
Bouillabaisse
1j
Leber Berliner Art (Berlin)
50 menit
Hirschragout mit frischen Pfifferlingen
1j 30 menit
Hirschragout mit Preiselbeer-Birnen und Schupfnudeln
1j 30 menit