![Hackbraten mit Salbei und Oliven Hackbraten mit Salbei und Oliven](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB902A02-53F5-4A5E-A92B-8C4D934917A7/Derivates/f565b646-e538-403c-8179-70fd86ac4fe7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbraten
- 30 g Weißbrot, altbacken, in Stücken
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 12 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 6 Stängel Salbei, abgezupft
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, klein
- 30 g Oliven, schwarz, entsteint
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 60 g Sahne-Meerrettich
- 2 Eier (Kl. M)
- 750 g Hackfleisch, gemischt
- 250 g Mett
- 1 ½ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 3 EL Pflanzenöl
Topinambur-Püree
- 750 g Wasser
- 600 g Topinambur, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 6 Prisen Salz
- 25 g Sahne
- 110 g Butter
- 8 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 5 Stängel Salbei, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2515 kJ / 601 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Hackbraten Königsberger Art
1ωρ. 15 λεπτ.
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1sa 20 dk
Coq au vin
2 godz.
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Kaninchen alla Liguria
10h
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 Std.
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Gefüllte Ente
3h 15min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Lammkeule alla Romana
2h 15min
Buletten mit Pilzrahm
1 Std.