Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 8 Mini Pak Choi (400 g), längs halbiert
- 5 Prisen Salz
- 1 Orange, Bio
- 4 Hähnchenbrustfilets (à 150 g)
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 EL Pflanzenöl
- 100 g Orangensaft
- 50 g Sojasauce
- 100 g Geflügelfond
- 40 g Reiswein (Mirin)
- 3 TL Speisestärke
- 10 g Butter, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50min
Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
45min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2h 15min
Putenfilet mit Wasabipüree und Möhren
45min
Lammtopf Pichelstein
50min
Entenbrust mit Orangen-Ingwer-Sauce, Kartoffelpüree und grünen Bohnen
1h 10min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13h 30 min
Tagine mit Seeteufel
1h
Grünes Curry mit Hackbällchen
45min
Seezungenröllchen
50min
Asia-Lachs mit Gurkensalat
45min
Koriander-Lachs mit Pak Choi auf Wasabipüree
45min