Soupe de poulet, lentilles et girolles

Soupe de poulet, lentilles et girolles

4.1 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 30 - 50 g d'échalote
  • 15 g d'huile d'olive
  • 20 g de farine de blé
  • 300 g de girolles fraîches
  • 1000 g de bouillon de volaille reconstitué
  • 80 g de lentilles corail
  • 240 g de blanc de poulet coupé en lamelles
  • 20 g de petites pâtes sèches type risetti
  • 1 bouquet garni (romarin, thym, laurier sauce et persil)
  • 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 2 - 3 brins de coriandre fraîche ciselés, à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 22 g
Kalorie 1140 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...