
Urządzenia i Akcesoria
Poncz świąteczny z żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
wody100 g
-
żurawiny świeżej200 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę240 g
-
korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM½ - 1 łyżeczka
-
białego wina, półwytrawnego400 g
-
cydru jabłkowego750 g
-
soku żurawinowego niesłodzonego200 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego120 g
-
miodu płynnego80 - 120 g
-
kostek lodu plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
168 kcal /
702 kJ
Białko
0 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4 mg