Poncz świąteczny z żurawiną

Poncz świąteczny z żurawiną

4.4 80 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    100 g
  • żurawiny świeżej
    200 g
    200 g żurawiny, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    240 g
  • korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    ½ - 1 łyżeczka
    ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • białego wina, półwytrawnego
    400 g
  • cydru jabłkowego
    750 g
  • soku żurawinowego niesłodzonego
    200 g
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    120 g
  • miodu płynnego
    80 - 120 g
  • kostek lodu plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 168 kcal / 702 kJ
Białko 0 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...