![Risotto parfumé aux herbes Risotto parfumé aux herbes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7972C88C-188A-4AF8-84E0-7356CFE0CDC0/Derivates/BA1C9BA0-8BCC-44B7-9D0B-63430CFDE322.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 pincée d'origan frais
- 2 c. à soupe de feuilles de thym frais
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 1 pincée de marjolaine fraîche
- 30 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de piment de Cayenne en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto au saumon
45min
Risotto de printemps
55 Min
Risotto aux morilles
45min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1j
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto au potiron
35min
Risotto au curry et noix de coco
35min