Risotto parfumé aux herbes

Risotto parfumé aux herbes

4.7 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 1 pincée d'origan frais
  • 2 c. à soupe de feuilles de thym frais
  • 2 c. à soupe de romarin frais
  • 1 pincée de marjolaine fraîche
  • 30 g d'échalote
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 350 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 100 g de vin blanc sec
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de piment de Cayenne en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de beurre

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 239.6 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1999.3 kJ / 477.8 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 72.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...