Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 pincée d'origan frais
- 2 c. à soupe de feuilles de thym frais
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 1 pincée de marjolaine fraîche
- 30 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de piment de Cayenne en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1999.3 kJ / 477.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 239.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto au curry et noix de coco
35 min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30 min
Farfalle aux couleurs italiennes
30 min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto de printemps
55 min
Risotto au saumon
45 min
Pesto-tomates confites
15 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min
Risotto aux morilles
45 min