Risotto parfumé aux herbes

Risotto parfumé aux herbes

4.7 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'origan frais
    1 pincée
  • de feuilles de thym frais
    2 c. à soupe
  • de romarin frais
    2 c. à soupe
  • de marjolaine fraîche
    1 pincée
  • d'échalote
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
    350 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de légumes 100% végétal
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de piment de Cayenne en poudre à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de beurre
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 477.8 kcal / 1999.3 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 72.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 239.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...