Risotto aux légumes verts et pesto revisité

Risotto aux légumes verts et pesto revisité

3.9 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le pesto
  • 50 g de roquette
  • 100 g de pistaches, non salées
  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 60 g d'huile d'olive
  • 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto
  • 1400 g d'eau
  • 75 g de fèves fraîches blanchies
  • 85 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 350 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 100 g de vin blanc sec
  • 75 g de petits pois frais
  • 100 g de pois gourmands frais, coupés en morceaux (2 cm)
  • 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
  • 1 c. à café rase de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 25 g de parmesan râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 732 kcal / 3075 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...