![Risotto aux légumes verts et pesto revisité Risotto aux légumes verts et pesto revisité](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B2B4B2F-EB66-4621-982C-77B57AD5372A/Derivates/F2740BC0-BC30-4120-9B43-D68C601795F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto
- 50 g de roquette
- 100 g de pistaches, non salées
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 60 g d'huile d'olive
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto
- 1400 g d'eau
- 75 g de fèves fraîches, blanchies
- 85 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 350 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 75 g de petits pois frais
- 100 g de pois gourmands frais, coupés en morceaux (2 cm)
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 25 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3075 kJ / 732 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Risotto de quinoa à la provençale
30min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30min
Risotto aux cèpes
30min
Soufflé aux artichauts
50min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto tout vert
40min
Risotto de printemps
55 Min
Risotto aux morilles
45min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1j
Risotto au potiron
35min