
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto
- 50 g de roquette
- 100 g de pistaches, non salées
- 50 g de parmesan coupé en morceaux
- 60 g d'huile d'olive
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto
- 1400 g d'eau
- 75 g de fèves fraîches blanchies
- 85 g d'oignon coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 350 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 75 g de petits pois frais
- 100 g de pois gourmands frais, coupés en morceaux (2 cm)
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 1 c. à café rase de sel à ajuster en fonction des goûts
- 25 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kcal / 3075 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 79 g