Agneau au citron

Agneau au citron

4.4 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 1 gigot d'agneau désossé (800 g env.)
  • 1 de citron jaune non traité zeste et jus
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 50 g de miel
  • 30 g de sauce de soja
  • 800 g d'eau
  • 1 feuille de laurier
  • 1 branche de thym frais
    ½ c. à café bombée de thym déshydraté
  • 1 c. à café sel fin non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de riz basmati
  • 50 g d'olives vertes dénoyautées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27 g
Kalorie 1993 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...