Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 30 g de parmesan, en morceaux
- 25 g de farine de châtaigne
- 20 g d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de basilic frais, haché
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 2 c. à soupe de persil plat frais, haché
- 600 g de courgettes, coupées en rondelles
La sauce
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe d'eau
- 120 g de ricotta
- 2 c. à soupe d'estragon frais
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021 kJ / 245 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 Min
Flan express au roquefort
30 Min
Tarte à la betterave et au chèvre frais
45 Min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Pannacotta parmesan
2 Std. 20 Min
Crumble de tomates
50 Min
Crumble salé poireaux, pruneaux et noisettes
45 Min
Crumble tomate-chèvre
35 Min
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Petit flan au roquefort et brocoli
40 Min
Crumble de courgette à la menthe
50 Min