Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta

Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta

4.1 103 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Le crumble
  • 30 g de parmesan en morceaux
  • 25 g de farine de châtaigne
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe de basilic frais haché
  • 2 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
  • 2 c. à soupe de persil plat frais haché
  • 600 g de courgettes coupées en rondelles
La sauce
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 120 g de ricotta
  • 2 c. à soupe d'estragon frais
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.8 g
Kalorie 1021 kJ / 245 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 13.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...