Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta

Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta

4.2 97 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Le crumble
  • de parmesan en morceaux
    30 g
  • de farine de châtaigne
    25 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de basilic frais haché
    2 c. à soupe
  • de ciboulette fraîche ciselée
    2 c. à soupe
  • de persil plat frais haché
    2 c. à soupe
  • de courgettes coupées en rondelles
    600 g
La sauce
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de ricotta
    120 g
  • d'estragon frais
    2 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245 kcal / 1021 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...