Galette au citron

Galette au citron

3.9 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La crème citron
  • 60 g de sucre en poudre
  • 15 g de fécule de maïs
  • 135 g de jus de citron
  • 35 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 œufs
  • 40 g de beurre doux
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.4 g
Kalorie 2302 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...