Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La farce aux épinards
- 5 - 6 brins de persil frais, équeutés
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 200 g de lardons fumés
- 300 g d'épinards frais
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 6 tranches de fromage de chèvre en bûche
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2655.8 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 961.3 mg
Alternatywne przepisy
Quiche aux épinards et au fromage à raclette
1h
Cannelloni de courgette bolognaise
1h 20min
Courgette façon pizza
40min
Lasagne chèvre-courgette
1h
Feuilleté de poireau au camembert
55min
Calzone au jambon et à la courgette
1h 45min
Tarte feuilletée soleil à la provençale
2h
Wrap au chèvre
1 Std. 25 Min
Minigalettes aux champignons
1h 45min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1 Std. 25 Min
Quiche saumon-épinard-chèvre
1h