Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons

Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons

4.7 215 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en morceaux
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
La farce aux épinards
  • de persil frais équeutés
    5 - 6 brins
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de lardons fumés
    200 g
  • d'épinards frais
    300 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • de fromage de chèvre en bûche
    6 tranches
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 639.5 kcal / 2655.8 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 48.8 g
Węglowodany 29.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 30.5 g
Sód 961.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...