Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons

Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons

4.7 223 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
La farce aux épinards
  • 5 - 6 brins de persil frais équeutés
  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 200 g de lardons fumés
  • 300 g d'épinards frais
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 6 tranches de fromage de chèvre en bûche
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 961.3 mg
Białko 19 g
Kalorie 2655.8 kJ / 639.5 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 30.5 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...