Bœuf carottes vietnamien

Bœuf carottes vietnamien

4.0 375 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en 4
    130 g
  • gousses d'ail
    4
  • de gingembre frais pelé
    1 ½ cm
  • de cinq épices
    2 c. à café
  • de cassonade
    1 c. à soupe
  • d'huile de sésame
    3 c. à soupe
  • de viande de bœuf, morceaux à bourguignon de 2 ou 3 cm
    700 g
  • d'eau
    400 g
  • de concentré de tomate
    30 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    4 c. à soupe
  • de carottes nouvelles pelées et coupées en biseaux
    500 g
  • de coriandre fraîche effeuillés
    4 brins
  • de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz)
    200 g
    200 g de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 467 kcal / 1964 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...