Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de fromages variés, détaillés en cubes (comté, beaufort et emmental par ex.)
- 1 gousse d'ail
- 200 g de vin blanc sec
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4533 kJ / 1083 kcal
- Białko
- 53.5 g
- Węglowodany
- 91.3 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Gratin de crozets au jambon
1h
Camembert rôti au Varoma
30min
Fondue savoyarde
25 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Tartare de bœuf
10 min
Croziflette
1h 25min
Vin chaud alsacien de Noël
40min
Aligot
40min