![Fondue savoyarde Fondue savoyarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4786948-BE8F-4885-829D-19132BD682A0/Derivates/7A00B366-E70E-48EB-84AA-4E61B1FA2E5E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de fromages variés, détaillés en cubes (comté, beaufort et emmental par ex.)
- 1 gousse d'ail
- 200 g de vin blanc sec
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4533 kJ / 1083 kcal
- Białko
- 53.5 g
- Węglowodany
- 91.3 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Aligot
40 min
Fondue savoyarde
25 Min
Croque-cake
50 min
Welsh rarebit
30 min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 min
Roses des sables
45min
Gnocchis
45min
Gaufres de pomme de terre au camembert
45min
Œuf poché sauce meurette
1h
Ravioles sauce au foie gras
40 min
Petits choux aux escargots
1h 20min
Tartare de bœuf
10min