Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en bâtonnets
- 1 cuisse de dinde, haut et cuisse, avec la peau
- 70 g de moutarde de Dijon
- 300 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 branche de thym frais
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 5 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.2 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1h
Filet de poulet sauce poulette
20min
Rôti de veau et haricots verts
1h
Lapin à la moutarde
1h
Blanquette de veau
1h
Bœuf bourguignon
12sa
Bœuf bourguignon
1h 25min
Lapin marengo
1h
Lapin à la provençale
1h
Bœuf carottes
2h
Filet de porc vapeur, pommes de terre fondantes
1h 20min
Escalope de veau à la normande
1h