Wersje kompatybilne
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette con prugne
- 5 prugne secche denocciolate
- ½ spicchio di aglio senza anima
- 500 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 15 g di brandy
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe rosa macinato
- 30 g di pangrattato
- olio extravergine di oliva q.b.
Salsa al Parmigiano reggiano
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 392.9 kJ / 93.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pollo alle mandorle
45 Min
Rotolo di patate con salmone affumicato
1 Std. 10 Min
Polpette in salsa di zucca con funghi
55min
Tartufini salati
3 Std.
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9 Std.
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Pollo alle fragole
35 Min
Pollo alle mandorle in salsa al limone
35 Min
Polpette di pollo in salsa curry
50 Min
Polpettone in crumble fragrante
1 Std.
Polpettone allo speck con pere
1 Std.