Wersje kompatybilne
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di calamaretti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari freschi, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Polenta
- 1500 g di acqua
- 2 bustine di nero di seppia liquido
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 85.1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Anelli di totano in umido
30 min
Seppie con i piselli
40 min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min
Polpetti affogati
45 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Calamari alla marchigiana
35 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Crema di ceci con vongole
40 min
Mousse di baccalà
45 min
Calamaretti ai pistacchi
30 min
Risotto al nero di seppia
35 min