Wersje kompatybilne
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di calamaretti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari freschi, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Polenta
- 1500 g di acqua
- 2 bustine di nero di seppia liquido
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 85.1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Moscardini al limone
30min
Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)
2h 10 min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 phút
Scampetti con maionese alla senape
30min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20 min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Passata di finocchi con ragù di calamari
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Risotto al nero di seppia
35min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45 min