![Risotto aux saucisses et aux petits pois Risotto aux saucisses et aux petits pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BF265B1-5BC4-4449-97D0-C6BF6A3CB190/Derivates/18731c25-0bda-42d2-8cfd-b98933abae33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 chipolatas (250 g environ)
- 40 g de parmesan
- 1 échalote, pelée et coupée en deux
- 30 g de beurre
-
1
cube de bouillon de poule
lub 1 cube de bouillon de légumes - 620 g d'eau
- 200 g de riz spécial risotto
- 200 g de petits pois surgelés, non décongelés
- 1 c. à soupe de mascarpone
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2581 kJ / 619 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25 menit
Ragoût de saucisse et polenta crémeuse
40min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35min
Patoto petits pois jambon
30min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Bœuf aux oignons, paprika et gnocchis
30min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Riz à la tomate et aux saucisses
30min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20min
Gnocchis à la carbonara
15 min