Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle dorate a fette
-
650
g di calamari freschi, puliti, ad anelli (2-3 cm) e i tentacoli
lub 650 g di calamari ad anelli congelati, precedentemente decongelati - 60 - 80 g di salame chorizo a dadini (1 cm)
- 150 g di carota, pelata e a dadini (1 cm)
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 350 g di brodo di pesce (vedere varianti)
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco a fettine
- ½ - 1 cucchiaino di paprica piccante o dolce, a piacere
- 1 foglia di alloro secca
- 400 g di fagioli bianchi giganti tipo corona in scatola, sgocciolati
- foglie di coriandolo, fresche, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1990 kJ / 475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappa al pomodoro con verdurine
1h 30min
Croissant
7u. 30min
Paccheri con ragù di salsiccia e frutta secca
1h 40min
Cheesecake salata alle fragole
2h
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi
1h
Cosce d’anatra a Cottura Lenta con salsa alle prugne
3h 20min
Calamari ripieni alla norma
1h 30min
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Contorno di fagiolini sottovuoto al timo
1h 10min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40min