Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de miel
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 œufs
- 300 g de farine de blé
La crème chantilly
- 500 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min., très froide
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
Le montage
- 100 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668 kJ / 878.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 86.2 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3sa
Angel cake au citron
1 godz. 5 min
Le village du Père Noël
3h 20 min
Bûche roulée noisette-café
1j 20 menit
Tourteau fromager aux pêches
1 godz. 5 min
Macarons glacés mangue-orange
6hod. 5min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3h 30min
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3h 15min
Cheesecake noix de coco-caramel
3 Std. 40 Min
Cake gourmand à l'amande
3 Std. 40 Min
Cheesecake vanille-fraise sans cuisson
4h 45 min
Délice chocolat-coco
1j 30 menit