![Cupcake café cappuccino Cupcake café cappuccino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD2E9A46-02D5-4CE9-B51E-4929700883EE/Derivates/a3521105-7605-4bad-9382-ef904a953776.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cupcake
- 75 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 100 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 35 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 40 g de liqueur d'amande
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'amandes en poudre
La crème mascarpone au café
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 200 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2033 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise au chocolat
45min
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Tarte chocolat café
3 Std. 15 Min
Cupcake cappuccino
50min
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Gâteau au café et à la vanille
5 Std. 15 Min
Cupcake mimosa
1 Std.
Cupcakes aux pistaches
40min
Bûche soyeuse enneigée
4 godz. 35 min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1 godz. 30 min
Meringues au café et ganache chocolat-café
3h 20min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min