Tiramisu vegan

Tiramisu vegan

3.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La génoise
  • 30 g de noisettes décortiquées, non émondées
  • 1 pincée de sel
  • 170 g de sucre roux
  • 150 g de lait végétal
  • 2 pincée de vanille Bourbon en poudre
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 150 g de farine d'épeautre
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 2 pincées de bicarbonate de sodium
La crème
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g de jus de pois chiches (aquafaba) (voir "Conseil(s)")
  • 500 g de tofu soyeux
  • 1 pointe de couteau de vanille Bourbon en poudre
  • 100 g de café
  • 1 c. à soupe de liqueur d'amande type amaretto
  • 20 g de cacao en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.6 g
Kalorie 2072.1 kJ / 486.9 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 102.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...