Cupcakes rouge

Cupcakes rouge

4.2 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

La pâte
  • 160 g de farine de blé
  • 60 g de fécule de maïs
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • 2 c. à café de cacao en poudre non sucré
  • ¼ c. à café de sel
  • 120 g de lait à température ambiante
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 2 blancs d'œufs
  • 60 g de beurre doux à température ambiante, coupé en morceaux
  • 200 g de sucre en poudre
  • 100 g d'huile de tournesol
  • 2 jaunes d'œufs
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 2 c. à café de colorant alimentaire rouge
  • ¼ c. à café de vinaigre
Le glaçage au fromage
  • 150 g de fromage frais type Philadelphia
  • 60 g de beurre doux à température ambiante, coupé en morceaux
  • 250 g de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.75 g
Kalorie 1802 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 21.87 g
Węglowodany 51.79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...