Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 cucchiaini di salsa piccante, rossa
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (4 cm)
- 400 g di brodo di pesce
- ½ cucchiaino di sale
- 500 g di polpo precotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 Min
Agnello al vino
40 Min
Calamari in umido
55min
Zuppa di pesce misto
40 Min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Zuppa di baccalà
1 Std.
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Riso con polpo
1 Std. 10 Min
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min
Cacciucco
1 Std. 20 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min