Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Anellini
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 2 uova (circa 60 g l'una)
- 60 g di acqua fredda
Sugo alla pecorara
- 40 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 130 g di melanzana a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di zucchine a tocchetti (2-3 cm)
- 100 g di peperone giallo, pulito e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di passata di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 300 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 50 g di pecorino grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2582 kJ / 617 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini ai peperoni
50 min
Pasta e patate con provola
1h
Orecchiette in crema di cime di rapa (Bimby Friend)
25 min
Pasta patate e provola
55 min
Pasta fredda al pesto di peperoni, menta e mandorle
1 godz. 30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h
Conchiglioni agli spinaci
1h 15min
Paccheri filanti al gratin
1h 35 min.
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40 min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min