Wersje kompatybilne
Kofta de borrego com cuscuz de pêssego e molho tzatziki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kofta
- 600 g carne de borrego limpa, cortada em pedaços (3 cm aprox.), semicongelada
- 100 g cebola roxa
- 2 dentes de alho
- 1 malagueta vermelha
- 10 g hortelã, só as folhas
- 10 g salsa
- ½ c. chá de canela em pó
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de sal
- 1 ovo
- 12 pés de rosmaninho
Tzatziqui
- 200 g pepino
- ½ c. chá de sal
- 10 g hortelã
- 120 g iogurte natural
- 100 g queijo-creme
- 1 pitada de pimenta
- 10 g azeite
Cuscuz
- 200 g pêssego cortado em cubos
- 1 laranja (raspa e sumo)
- 350 g cuscuz
- 350 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 15 g azeite, mais q.b. p/ grelhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel verde com molho de requeijão
8 godz.
Arroz árabe
50 Min
Salada iraniana com molho de abacate
15 Min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Guacamole
5 Min
Salmorejo
25 Min
Soufflé de brócolos e milho
1 Std.
Tabule com bulgur
30 Min
Mousse de manjericão
4 Std.
Húmus
10 Min
Húmus de beterraba
5 Min
Molho pesto
5 Min