
Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
wody1500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów1 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek80 g
-
pomidorów, dojrzałych np. malinowych (ok. 180 g każdy)6
-
cebuli80 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
bazylii, świeżej tylko liście4 gałązki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry125 g
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
491 kcal /
2055.7 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
61.1 g
Błonnik
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska