Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di burro freddo, a tocchetti
- 200 g di farina tipo 00
- 65 g di acqua fredda
- ¾ di cucchiaino di sale
- 500 g di pomodorini ciliegia a metà, senza semi
- 1 spicchio di aglio tritato finemente (opcjonalnie)
- 3 foglie di basilico fresche a pezzi
- ½ cucchiaino di origano secco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio raso di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 876.5 kJ / 209.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 252.9 mg
Alternatywne przepisy
Crostata salata tricolore
1h 30min
Torta salata tricolore
1h 20min
Quiche ai finocchi e porri
1 Std. 10 Min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 Std. 10 Min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Tart tatin con pomodori e formaggio fresco
2h
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Brisèe ratatouille
1h 30min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h