Tarte tatin ai pomodori

Tarte tatin ai pomodori

3.7 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 fette

Składniki

  • 120 g di burro freddo, a tocchetti
  • 200 g di farina tipo 00
  • 65 g di acqua fredda
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 500 g di pomodorini ciliegia a metà, senza semi
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) tritato finemente
  • 3 foglie di basilico fresche a pezzi
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio raso di zucchero di canna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 252.9 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 876.5 kJ / 209.5 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...