Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 300 g de agua
- 250 g de chirlas frescas
- 4 lomos de bacalao desalado (180-200 g c/u)
- 70 g de pimiento rojo en juliana
- 50 g de leche
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 38.96 g
- Węglowodany
- 2.84 g
- Tłuszcz
- 15.35 g
- Błonnik
- 0.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Merluza al vapor de almejas
30min
Bacalao con salsa de almendras
35min
Calamares encebollados
1 Std.
Almejas a la marinera
30min
Bacalao en salsa verde
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Almejas a la sidra
15 Min