Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g hortelã-pimenta, só as folhas
- 25 g sumo de limão (½ unid aprox.)
- 35 g azeite
- 3 dentes de alho
- 80 g chalota
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 500 g tomate cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g água
- 200 g pêssego cortado em pedaços
- 150 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 648.7 kJ / 155 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 407.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40 min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 min
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Sopa fria de pêssego e cenoura
1 godz. 45 min
Creme de cogumelos
45 min
Creme de cogumelos
30 min
Sopa fria de milho e espargos laminados
35min
Sopa de abacate e bacon
1h
Creme de espargos com parmesão
30 min
Vichyssoise de espargos
40 min