![Malinowa sangria z bazylią Malinowa sangria z bazylią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b855da0-558f-42fd-a92f-ef0aebb7813c/Derivates/b132792f-cf0c-4f96-ba82-7187d5394a1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cukru
- 250 g wody
- 8 gałązek bazylii, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
180
g malin, świeżych
lub 180 g malin, mrożonych - 2 cytryny, ekologiczne, pokrojone na kawałki
- 500 g wody mineralnej, gazowanej, schłodzonej
- 1 butelka białego wina, (750 ml), schłodzonego, np. Prosecco
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g