![Pot-au-feu Pot-au-feu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F3A3D83-BA21-4E8D-870B-EFC918F46D30/Derivates/79D12AEF-4BA7-4996-87EE-5E4D07C71EDD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de viande de bœuf (macreuse, jumeau), coupée en morceaux
- 100 g de carotte
- 100 g de navet
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- ½ oignon
- 1 clou de girofle
- 1500 g d'eau
- 1 bouquet garni
- 1 c. à café de gros sel
- 100 g de poireau, fendu dans la longueur
- 100 g de pomme de terre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2622 kJ / 627 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf bourguignon
12h
Lapin à la moutarde
1 godz.
Poulet basquaise
50 мин.
Jarret de porc, patate douce et poireau
35 min
Pot-au-feu
1h 40min
Blanquette de veau
1h 15min
Bœuf bourguignon
1h 25min
Osso-buco
1ч. 20 мин.
La daube niçoise
13h 20min
Blanquette de veau vapeur
1 godz. 10 min
Bœuf carottes
2ч.
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 min