![Shallot Tarte Tatin Shallot Tarte Tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF31D568-0F99-49C0-963D-DC496FED4603/Derivates/10f4d8cb-5dac-404a-92e2-40687acdce2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 100 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, ice cold
- ¼ tsp fine sea salt
Tarte Tatin
- 680 g round shallots, unpeeled
- water, boiling, for soaking
- 2 Tbsp unsalted butter
- 1 Tbsp olive oil
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 2 Tbsp honey
- ½ tsp fine sea salt
- 2 sprigs fresh thyme leaves, plus extra for garnishing
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1842 kJ / 443 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 380 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fresh Pasta Dough
1h
Mini Fougasse
5 Std.
Egg Liqueur Crème Brûlée
1 godz. 15 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1h
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10min
Hollandaise Sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 Min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 Std.
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1 godz. 35 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 Std. 40 Min
Roasted Tomato Tart
2 godz.
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 Std. 15 Min