Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 100 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, ice cold
- ¼ tsp fine sea salt
Tarte Tatin
- 680 g round shallots, unpeeled
- water, boiling, for soaking
- 2 Tbsp unsalted butter
- 1 Tbsp olive oil
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 2 Tbsp honey
- ½ tsp fine sea salt
- 2 sprigs fresh thyme leaves, plus extra for garnishing
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1842 kJ / 443 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 380 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4h 25 min
Five-cheese Quiche with No Added Sugar Fig Jam
Brak ocen
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
Brak ocen
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 Std.
Emmental Gougères
50 Min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 Min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 Min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Roasted Tomato Tart
2 Std.
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min