Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled gherkins, cut in pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroots, cut in pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut in small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen peas
- 100 g tinned sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions, finely sliced
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g vegetable oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Courgette Soup
25 Min
Sonja's Bread
3j 10 mnt
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Seed and Nut Bread
1 Std. 30 Min
Spelt Bread
1j 45 mnt
Tuscan Bean Soup
50min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Crusty Spelt Bread
2j 20 mnt
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min