Risotto à la betterave

Risotto à la betterave

4.2 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g d'échalotes
  • 200 g de betterave crue coupée en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz spécial risotto
  • 100 g de vin blanc sec
  • 680 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 200 g de pancetta (opcjonalnie) coupée en petites lanières
  • 3 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 1407.5 kJ / 337.5 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...