Flatbread de pois chiches et dip de légumes au curry

Flatbread de pois chiches et dip de légumes au curry

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Flatbread de pois chiches
  • de pois chiches secs
    280 g
  • d'eau
    200 g
  • d'huile d'olive et plus pour graisser
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de graines de sésame, toutes les couleurs
    1 c. à soupe
Dip de légumes au curry
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de graines de coriandre
    ½ c. à café
  • de graines de cumin
    ½ c. à café
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
  • d'aubergine en cubes (1 cm)
    100 g
  • de courgette en cubes (1 cm)
    100 g
  • de tomates en dés, en boîte
    80 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de feuilles de coriandre fraîche hachées grossièrement
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...