Compote de poires au safran

Compote de poires au safran

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 bocaux

Składniki

  • 200 g d'eau et un peu plus pour le plat à gratin
  • 1700 g de poire pelées, épépinées, coupées en huit (voir conseil)
  • 4 - 8 filaments de safran selon les goûts
  • 80 - 120 g de sucre selon les goûts
  • 120 - 140 g de jus de citron, fraîchement pressé pressé, selon les goûts
  • 1 bâton de cannelle coupé en deux
  • 2 clous de girofle
  • ½ c. à café de thym, séché (opcjonalnie)
    ½ c. à café de romarin, sec, haché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 8.3 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 1460.3 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 92.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...