Compote de poires au safran

Compote de poires au safran

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 bocaux

Składniki

  • d'eau et un peu plus pour le plat à gratin
    200 g
  • de poires pelées, épépinées, coupées en huit (voir conseil)
    1700 g
  • filaments de safran selon les goûts
    4 - 8
  • de sucre selon les goûts
    80 - 120 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé pressé, selon les goûts
    120 - 140 g
  • bâton de cannelle coupé en deux
    1
  • clous de girofle
    2
  • de thym, séché (opcjonalnie)
    ½ c. à café
    ½ c. à café de romarin, sec, haché

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 349 kcal / 1460.3 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 92.6 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 8.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...