![Chutney de canneberge au romarin Chutney de canneberge au romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73e28f11-69ab-43f8-a90f-2f2f5829c512/Derivates/28ea9517-6a53-4580-a283-dbef4f9db1ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons rouges coupés en deux
- 220 g de sucre
- 125 g de vinaigre de vin rouge
- 185 g d'eau
- 4 feuilles de romarin fraîches (env. 10 cm), uniquement les aiguilles
- 1 bâton de cannelle
- 10 grains de poivre noir
- 1 feuille de laurier
- ¼ c. à café de noix de muscade moulue
- 340 g de cranberries séchées
- 2 pincées de sel fin
- 2 pincées de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3922 kJ / 936 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 227 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Mayonnaise à l'avocat
15 min
Omelette aux blancs d'oeufs
35 Min
Chimichurri - Sauce aux herbes argentine
3 Std. 10 Min
Pain de viande accompagné de champignons
1h 30min
Saumon et sa sauce moutarde à l'aneth
1h 30min
Pâte de bouillon de viande
45min
Granola
1 Std. 40 Min
Barres aux baies
1h
Fondue au fromage
20p
Confiture de fraises
1 godz. 5 min
Beurre aux herbes
5 min
Pesto de basilic
10p