Gâteau polenta, mandarine et amandes

Gâteau polenta, mandarine et amandes

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

  • du beurre pour graisser
  • 320 g de mandarines (env. 4), non pelées
    320 g d'oranges, (env. 4), non pelées
  • 1000 g d'eau
  • 60 g de noix de macadamia
  • 220 g d'amandes, pelées
  • 220 g de sucre en poudre
  • 250 g de beurre doux
  • 3 œufs
  • 170 g de polenta
  • 1 c. à café de levure, sans gluten
  • du sucre glace pour saupoudrer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.4 g
Kalorie 1865 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...