Gâteau polenta, mandarine et amandes
TM5 TM6

Gâteau polenta, mandarine et amandes

3.8 (6 ocen)

Składniki

  • du beurre, pour graisser
  • 320 g de mandarines (env. 4), non pelées
  • 1000 g d'eau
  • 60 g de noix de macadamia
  • 220 g d'amandes, pelées
  • 220 g de sucre en poudre
  • 250 g de beurre, doux
  • 3 oeufs
  • 170 g de polenta
  • 1 c. à café de levure, sans gluten
  • du sucre glace, pour saupoudrer

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1865 kJ / 444 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy