Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 gousse(s) d'ail, selon les goûts
- 15 g de gingembre, frais, coupé en lamelles fines
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 190 g de sucre de canne complet
- 20 g d'eau
- 700 g de poires, pelées, en morceaux (voir conseil)
- 100 g de vinaigre de vin blanc
- 1 c. à café de sel
- ¾ de c. à café de poivre, moulu
- ½ c. à café de poudre de curcuma séché
- 80 g de raisins secs (tout type)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Pesto de basilic
10 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Ghee
20 Min
Sauce aux arachides
10 Min
Vin blanc chaud
20 Min
Minestrone
45 Min
Glace au yogourt et à la pêche
20 Min
Vin chaud
20 Min
Mousse à la truite
5 Min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min