Urządzenia i Akcesoria
Guacamole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
10 - 15 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 - 20 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
80 - 100 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
40 - 60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
450 g awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
238.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
332.9 kJ /
79.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Pesto z bazylii
10 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Tapenada
5 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min