Urządzenia i Akcesoria
Guacamole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
kolendry, świeżej tylko liście10 - 15 gałązek
-
papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki10 - 20 g
-
pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki80 - 100 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki40 - 60 g
-
awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki450 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
79.6 kcal /
332.9 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
238.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pesto z bazylii
10 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Pikantne aïoli
15 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pasta z oliwek
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Tapenada
5 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min