Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada russa
- 300 g cenoura cortada em cubos
- 200 g curgete cortada em cubos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 1 ovo
- 400 g pescada em postas
- Pimenta q.b.
- ½ limão, só o sumo
- Azeite q.b.
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo fusilli tricolor
Molho tártaro
- 60 g pickles
- 1 c. sopa de alcaparras
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4896.5 kJ / 1170.3 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 79.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1551.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada-russa
50 min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Salada de massa grega
30 min
Salada niçoise
35 min
Salada de fusilli com calamares
50 min
Salada russa de bacalhau
55 min
Salada de frango
50 min
Salada de batata, feijão-verde e ovo cozido
45 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Salada mediterrânica
25 min
Massa da quinta
40 min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 min