Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada russa
- 300 g cenoura cortada em cubos
- 200 g curgete cortada em cubos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 1 ovo
- 400 g pescada em postas
- Pimenta q.b.
- ½ limão, só o sumo
- Azeite q.b.
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo fusilli tricolor
Molho tártaro
- 60 g pickles
- 1 c. sopa de alcaparras
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4896.5 kJ / 1170.3 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 79.8 g
- Tłuszcz
- 79.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1551.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada mediterrânica
25 Min
Salada de frango
50 Min
Salada niçoise
35min
Salada fresca de salmão
35min
Salada de laços com presunto, rúcula e mozarela
40 Min
Massa integral com presunto e feta
30 Min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 Min
Salada de massa grega
30 Min
Salada russa de bacalhau
55min
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30 Min
Salada de arroz e atum
1h
Salada-russa
50 Min